Vakantiewoning in Ardennen

header

VAKANTIEHUIS 'Murmure de l'Isbelle'

Regio informatie

Het huis ligt in Wallonië in het noorden van de provincie Luxemburg, midden in "Het land van de Ourthe en de Aisne", op 2km afstand van Rendeux en 12km afstand van La Roche-en-Ardenne. Zie kaart omgeving (Google-maps). Er valt veel te bekijken en te doen.

De ideale plek voor een fijne vakantie.

Bezienswaardigheden in de omgeving:

  Wris
 • Wéris (11km): Wéris behoort tot één van de Mooiste Dorpen van Wallonië. Dit charmante dorpje telt vele kalk- of zandstenen vakwerkhuizen waaronder een schitterende 17de eeuwse kasteelhoeve. Maar Wéris boeit ook door zijn uitzonderlijk prehistorisch gebied: een meer dan 8 km lang veld met reuzenstenen, waar menhirs en dolmen (5000 jaar oud) een voor België unieke lijn vormen. Voor inlichtingen kunt u terecht in het Museum van de Megalieten.
  Meer info:
  www.weris-info.be
  kasteel Durbuy
 • Durbuy (20km): Het kleinste stadje ter wereld. Een bezoek aan de Ardennen is niet compleet zonder een bezoek aan Durbuy. Dit stadje bruist van gezelligheid. Naast alle avontuurlijke evenementen die hier te beleven zijn, moet u beslist een bezoek brengen aan de ambachtelijke confituurfabriek, het museum van de diamant (Diamantissimo) en de microbrouwerij Marckloff, gevestigd in het restaurant van de "Ferme au chêne" in Durbuy.
  Meer info:
  durbuytourisme.be
  grotten Hotton
 • Hotton (9km): Met twee sterren in de Michelingids en een klassering als "Uitzonderlijk Erfgoed" van Wallonië zijn de Grotten van Hotton iets speciaals. Deze grotten zijn de enige die integraal beschermd zijn als natuurmonument. U wandelt hier door gigantische galerijen en kijkt neer op een afgrond van 30 meter. Luister naar de bergrivier en ervaar de emoties van de onderaardse wereld.
  Meer info:
  grottesdehotton.be
  Ny-Hotton
 • Ny (8km): Dit tweede dorpje in de lijst van Mooiste Dorpen van Wallonië met zijn traditionele architectuur dankt zijn schoonheid aan de combinatie van natuursteen en water. Het dorp bestaat uit huizen en langgerekte hoeves die veelal uit de 19de eeuw dateren.
  Elk jaar presenteert Het Land van Ny een hels spektakel met ridders, dansers en toernooien.
  Meer info:
  visitwallonia.be
  tram Erezee
 • Erezee (9km): In Erezée maakt u met een toeristische tram een reis door de tijd en de mooie vallei van de Aisne.
  Meer info:
  www.tta.be
  www.erezee.be

  omgeving Villers
 • Villers-Sainte-Gertrude (19km): Het Arboretum van het parc (4,5 hectare) is een gedroomd decor voor een arboretum waar je een 50-tal soorten kunt bewonderen: loof- en pijnbomen, oude en jonge, met fruit of met bloesems... Een (franstalige) brochure met toelichting is bij de receptie beschikbaar.
  Meer info:
  www.villers.info
  La Roche
 • La Roche-en-ardenne (12km): Dit gezellige stadje wordt geheel gedomineerd door de ruïne van een middeleeuwse burcht uit de 9de eeuw. Deze burcht staat op een uitloper van de Deister, een rotsachtig plateau boven de stad.
  Meer info:
  www.la-roche-tourisme.com

>> naar boven

Outdoor activiteiten

>> naar boven

info@vakantiehuisverhuur.eu   |  © 2011-2023 vakantiewoninginardennen.nl  |  webdesign: Emajeur